Detta ar livet.

Ni som ville ha B, har har ni det. Kom bara ihag att jag klagar inte. Det har ar det i-landsproblem som jag har valt.

Drog till en stad som hade massor av jobb (sas det) men inga hostel lediga. Det visste jag innan, men jag hade tur och fick tag i ett hostel for tre dagar. Finns dock inga som helst jobb har, vilket suger, for jag ar i stort behov av pengar och har nu slosat tre natter.
Har ingenstans att sova imorn, och jag tanker inte sova ute pa gatan om natten an, darfor bokade jag en nattbuss ner till Brisbane sa att jag kan sova pa en buss.
Har ungefar 1000 kronor kvar att leva for. Jag har for tillfallet inte rad med mat, sa jag har en flaska som jag fyller pa med vatten fran kranen har och sa koper jag billig musli och knaprar i mig. Ibland finns det aven mat pa "gratis mat-hyllan" som jag ater.
Mina pengar racker ungefar till 5 natter i Brisbane, sa jag maste verkligen hitta ett jobb dar.

Ja vad sager man, semestern ar slut.

Just for tillfallet sa vill jag heller inte att nagon annan an mamma och pappa ringer.


Jag overlever.

Fitta

Efter nastan nitton ar har jag lart mig en enda sak som har nagon betydelse. Man kan inte lita pa nagon.
Fran och med nu sa fortsatter jag min resa sjalv.


p.s. jag ar i knipa.



Ha det bra alla


Just det, jag saknar ingen, det ar lattast sa.

Smart och rodeo

Ibland far jag sa smarta ideer sa jag blir nastan radd. Jag tror jag fatt dem av min far. For han ar smart. Min mor tanker inte sa mycket, hon bara mosar pa som en bulldozer och tar alla smallar sen. (Kan tillagga att det inte ar nagot daligt i det for jag gor samma ibland jag med). Min far ar radd for smallar, darfor tanker han forst.
Igar tankte jag till.
Haromdagen kopte jag hogtalare till min iPod sa att vi skulle kunna sitta ute pa kvallarna och lyssna pa musik. Klantiga som vi var sa skulle vi testa hur hogt det gick att spela och sa poff, hogtalarna var sprangda i bott. Kom inte ett rent ljud ur dem, bara knaster..
Surt sa raven. Jag hade ingen lust att kopa nya for att jag var klantig.
Da fick jag den smarta ideen att jag skulle byta dem, for att de var trasiga fran start (sprangda hogtalare raknades inte in i den kategorin). Oppnade batteriluckan och borjade pilla lite dar i. Efter mycket diskret jobb fick jag ut en liten silvergrej som tydligen var ganska viktig for poff igen, den funkade inte med batterier ;)
Gick tillbaka till affaren med hela paketet och kvittot och allt och berattade att det var nagon konstigt med den for den funkar inte med batterier. De tyckte ocksa det var ganska konstigt, sa de satte i nagra av sina batterier och testade de med.. Funkade inte... Hehe tankte jag och tankte pa den lilla silvergrejen som lag i papperskorgen dar hemma.
-Naha, sa de, du far sjalvklart byta den om du vill, vi har en kvar. Tyvarr finns den bara i svart, men ar det okej?
-Ja jo, det far val ga, for jag vill ju ha en som funkar..
-Ja det ar klart, men vi gor sa har att vi packar ner tva paket med batterier ocksa, ar det okej?
-Ja, det blir jattebra, tack sa mycket

Ha en trevlig dag, blablabla, grundlurade.

Ikvall ska vi spela lite med mina nya hogtalare.


Rodeon igar var galen. Jag borjade nastan grata, for en hast sprang rakt in i kanten i full fart och trillade ihop. Nar den val lyckades resa sig igen sa var den sa radd sa den fortsatte springa till andra sidan rakt in i kanten tre ganger till innan den trillade ihop och lag helt still.
Tjurarna var ocksa helt galna och jagade folket inne i ringen och forsokte stanga dem, men alla lyckades klattra over stangslet varje gang.. Var bara en liten tioarig pojke som blev stampad pa. Det var allt mellan 8aringar till 40 aringar som var dar och tranade.. Kandes ganska konstigt att vi satt och kollade pa deras traning och drack rom och cola och tog massa kort. Det var det ingen som gjorde pa mina traningar. 
Gick darifran efter tva timmar ungefar och letade efter en taxi som tog oss hem.


Imorgon bitti aker vi till Seventeen seventy, sa jag vet inte nar jag uppdaterar nasta gang..


Kej Mick aj miss ju.

Hej dar hemma

Kan ju meddela att flugorna har ar helt javla cpstorda. De attackerar en och biter en sa man far stora utslag. Helt sjukt jobbiga.

Just precis nu har jag slangt ivag ett mejl till min tyska van Tim, for jag vill ha reda pa vart de ar sa jag kan planera in att traffa dem igen. Det ar kanske det enda negativa har, att man traffar folk man umgas med och gillar, men sa drar man at olika hall och sa ser man varadra aldrig mer, for landet ar sa javla stort.. Men jag fick hora innan jag lamnade dem att vi lar ses igen for "men traffar alltid folk tva ganger", vilket lat ganska bra.

Sophia ar pa battringvagen nu (jag matar henne med treo) sa ikvall ska vi ivag och kolla pa rodeo som ar har inne i stan och imorn ska vi till nagot zoo som ocksa ar har inne i stan.

Igar var vi jattelojliga. Det ar ungefar 35 grader har pa dagarna, med gassande solsken och ganska blasigt (fan jag kan ju bli vaderpresentator), men pa kvallen nar vi satt ute sa sjonk det till ungefar 22 grader och det var verkligen svinkallt. Sa vi satt med tjocka trojor och klagade pa vadret. Hur varmt har ni det dar hemma pa kvallarna? Ocksa kalla 22 grader kan jag tanka mig.

Nu ska vi ata avokadosmorgasar med banan pa. Hors imorn.

Puss

Forandring

Jag ar en ny person.
De forsta dagarna har i Australien sa smog jag omkring och ville inte synas, stod och vantade vid alla overgangsstallen och gick omkring i evigheter inne i affarerna och letade efter det jag skulle ha.
Nu skrattar man at alla turister som vantar vid overgangsstallena pa att det ska bli gront, man kilar bara over fort nar det inte ar nagra bilar i narheten.. Man vill ha allt klart sa fort som mojligt sa gar man in i en affar sa fragar man efter det man soker efter for da far man precis vad man vill ha samtidigt som det gar fort.. Har talar man med folk man inte kanner pa gatorna bara for att folk gor sa har. Folk ar artiga. Folk bryr sig. Folk ar glada. Och det framsta, folk ar pratglada. Sitter man utanfor sitt rum pa kvallen sa kan man rakna med att man far folk att tala med, for alla soker sallskap som magneter.
Jag alskar att vara skitig och ga i samma klader i flera dagar. Jag alskar att man oftast ar tvungen att duscha i iskallt vatten for att varmvattnet ar slut. Jag alskar att haret ibland ar sa skitigt sa det tvinnar sig sjalvt och blir tovigt. Jag alskar att ata kall burkmat direkt ur burken med en sked. Jag alskar att det ar fruktansvart varmt sa man ar svettig dygnet runt. Jag alskar att ga runt barfota pa gatorna och dricka coca cola.
Mamma, nar jag kommer hem sa kommer jag fortsatta och du kommer skammas annu mer over mig. Men vet ni. Jag ar pa andra sidan jorden och jag bryr mig inte ett skit om nagonting. Det har ar hur jag vill leva och jag vill inte hem och ha en vardag. Jag vill bara kunna ta mig vidare nar det blir trakigt och inte behova tanka pa nagonting. Jag alskar att traffa nytt folk varje dag.

Det har ar livet. Mitt liv.




Jag kan forresten inte ladda upp bilder har, sa det far bli om nagra dagar.

Veckans uppdatering

Lamnade, som jag skrev tidigare, Cairns och akte ner till Nina och Sophia i Airlie beach. Bussen gick tolv pa natten och tog elva timmar.. Det hade val varit okej, om inte toaletten hade varit overfull.. Det var en liten kille som gick in och och pinkade, och nar han spolade sa svammade allt over sa pisset rann ut i gangen. Kul. Kul att sitta och sniffa pa det i ungefar nio timmar.
Iaf, aterseendet var valdigt kart, de kom och hamtade mig i hostelets bil och sa akte vi dit och checkade in och allt. Delade rum med en tjeje fran Canada, sa pa kvallen tankite vi att vi skulle ga ut och gora ett litet eget bar jump. Hamnade forst pa en backpackerbar dar vi drack lite ol och vin, men det var trakigt dar, sa vi drog vidare till en annan bar och bara hoppade in for att kunna dricka en (eller tva) tequila, sedan gick vi och satte oss pa en tredje och drack lite jack daniels.. Efter ett tag nar baren stangde sa ville de andra ga hem, men jag var pa topp! Inte skulle jag ga hem (dumma mig). Gick vidare till en fjarde bar tillsammans med en annan tjej fran Canada, men hon forsvann efter varan forsta ol dar. Never mind tankte jag och gick och satte mig hos nagra killar som verkade trevliga, vilket de ocksa var.. Efter en stund kom det en tjej (som var ganska snygg) och bjod mig pa drinkar och jag som redan var ganska paverkad tackade ju sjalvklart inte nej.. Sen trottnade jag pa det folket och hittade en kille med dreads ner till roven med en gitarr bredvid sig som jag satte mig hos.. Vi diskuterade Kings of Leon hela kvallen, sa jag var i extas. Nar den baren stangde sa foljde han mig till trappan upp till hostelet. Kan ju ocksa namna att det inte direkt var nagon snygging, han var sakert trettio och hade tappat flera tander, haha.
Iallafall, jag var vid fullt medvetande nar vi gick hem, men nar jag skulle ga upp for trappan till mitt hostel sa forlorade jag minnet helt (eller iaf halvt).
Tank er grusgropen i Moo. Satt en trappa uppfor den.. Det var trappan till hostelet. Jag har inte en blekaste aning om hur jag lyckades ta mig upp dar sjalv, antagligen krop jag val.
Kom in i rummet dar de andra lag och sov, kastade av mig alla klader och klattrade upp i min sang.. Efter nagra sekunder kom jag pa att jag behovde spy, sa jag hoppade ner igen och stapplade in till toaletten (som man delar med alla andra). Nar jag kom dit behovde jag dock inte spy langre, men jag var fortfarande dalig sa jag la mig ner i det lilla baset pa golvet och sov en stund. Hur ackligt som helst.. Dar forsvann mitt minne. Vaknade dan darpa i min sang, men en bart ett par jeans OVER mig. Kul.
Min bakfylla dodade mig nastan. Det dar ska jag inte gora om pa ett bra tag.. Och Gunilla och Sari.. Skall inte pa mig :)

Tva dagar efter akte vi pa ocean rafting ut till Whitsunday islands.. Baten var ganska liten gick i nittio kilometer i timmen, det var hur grymt som helst.. Akte ut och snorklade och sag hur mycket grymt som helst, men de ar pa min undervattenskamera, sa de hamnar pa rulle.. Sedan akte vi ut till en strand som var helt fantastisk, och at lunch. Ni far bilder pa allt over vatten imorn..

Vi har iallafall lamnat Airlie beach. Ar i Rockhampton just nu, 7 timmar nedanfor Airlie beach. Skulle egentligen bara stannat har en natt innan vi akte vidare ner till Bundaberg och sokte jobb, men Sophia har blivit sjuk, sa vi maste stanna har nagra dagar till.. Sen packar vi nog in Seventeen seventy, en liten hippiestad innan Bundaberg ocksa..

Well anyway, uppdaterar mer imorn.. Grattis i efterskott Gunilla!! ♥



Och forresten.. Har jag en bra anledning att aka till Frankrike nu??









Bye

Igar gick vi och kopte lite vin och satt ute pa balkongen hela kvallen.. Jag Aaron, Tim, Ferdi, Nick och tva tyska tjejer. Spelade nagot drinkspel som heter 21 och lyssnade pa musik.. Tillslut kom nattvakten och skickade ivag oss, for vi vasnades for mycket, sa vi gick till tvrummet och kollade pa life of brian. Jag trottnade dock fort och gick och la mig..

Nu, alldeles nyss sa var vi ivag och kakade sushi allihopa + en kille fran USA, Japan och Australien.

Idag fick jag aven mitt taxfile nummer, sa imorn gar jag nog och bokar en buss till Airlie beach och moter upp Sophia och Nina igen.. Borjar kannas som i Sverige har i Cairns nu.. Man trottnar ganska fort, och jag tanker inte stanna har och vara med om det igen.. Sa imorn blir det bye bye Cairns och hej Airlie beach. Ni kan ju alltid googla det ;)

Och ja, Gunilla och Sari, jag ska sluta dricka for ett tag nu. :) Nu blir det jobbletande med tjejerna i bott.
Aaron lyckades forresten fixa in mig som diskare, men jag aker som sagt ner och letar jobb med Nina och Sophia.

Crazy Night

Yesterday was crazy.. Rent ut sagt.

Jag hade fruktansvart trakigt pa kvallen, lite for att jag saknade Nina och Sophia, sa jag bestamde mig for att folja med tre tyska killar ut och klubba som vi sa fint kallar det har..

Pa onsdagar ar det nagonting som kallas Frog 'n' Toads bar jump, vilket i princip ar att man hoppar mellan olika barer.
Vi satt lite pa YHA och drack forst innan vi gav oss ivag till den forsta baren och kopte ett pass for ungefar 50 spann. Da fick man med ett VIP band vilket gjorde att man kom in gratis pa alla klubbar i stan, samt fick kopa alkohol till en tredjedel av priset dar. Fick aven en remsa med fem olika barnamn, vilket betydde att man fick fem olika drinkar gratis pa fem stallen.
Vi tog varan forsta shot i den forsta baren, och efter en stund fick vi en till gratis, och vantade pa partybussarna som skulle ta oss till nasta bar.. Nar de kom sa mosade de in allt folk i fyra stycken, sen rejsade chaufforerna till barne, och jag trodde seriost att vi skulle krocka och do.. Det gick dock bra, sa nar vi kom fram till den andra baren sa tog vi varan andra shot, samt kopte nagra ol och ett glas vin for tva dollar.
Dar hade de massa tavlingar for man kunde vinna olika bajssaker, som typ bungeejump och sant, men det innebar att man var tvungen att fornedra sig sjalv genom att kla av sig halvt naken och ata bananer ur andras skrev och sant..
Alla var dar och tittade och skrattade och hejade och var dyngpackade, utom jag och de tre tyska killarna som forovrigt heter Timm, Nick och Ferdi. Vi satt ensamma vid ett bord och fnissade i smyg at alla som skamde ut sig.

Efter ett tag akte vi buss till nasta bar, som var hur javla stor som helst med massa pooler och skit och flera olika vaningar (Pappa, det var Gilligans). Dar drack vi drinkar istallet for shot, och sen nagra ol. Vi trottnade dock ganska fort, for det var bara massa tjocka tjejer som stod och gned sig mot palar, ackligt, sa vi drog tillbaka till den forsta irlandska puben och tog nagra drinkar dar med. Dar var det helt fullproppat med folk, for pa baren sa stod det fem halvnakna tjejer och dansade och hallde upp drickar (Ja, ni har nog sett filmen Coyote ugly).
Efter en si sa dar en timme sa trottnade Ferdi och Timm, sa de ville ga hem, sa da drog jag och Nick till en technobar som var helt galen. Helt galen..
Jag spydde inte en enda gang under kvallen (for er som vill veta) daremot dansade vi som tva galningar till crazy technomusik. Jag fick seriost ont i mitt hjarta, for basen dar inne var sa javla kraftig. Vi var dar i ungefar tva timmar, sen gick vi hem i regnet och talade om livet och revolutioner.
Nar vi kom hem sa satt Timm och Ferdi ute och lyssnade pa musik pa balkongen sa vi joinade dem.. Klockan var val runt tre. Efter en stund kom det ut en hollandsk kille och joinade och tjotade med oss ocksa.

Jag har dock inga kort fran kvallen, for jag ar sa himla smart, sa det enda jag tog med mig var lite pengar pa fickan, och laste in allt annat jag hade i mitt skap i mitt rum pa YHA.




Har faktiskt nagra dagsgamla bilder pa killarna.


Ferdi ar han i dreads och rod troja.



Timm och Nick



Nick




 Vi ringde forresten det dar jobbet igar, men de hade inte nagot forran om tre veckor, sa Aaron skulle hora pa sitt jobb idag om jag inte kan jobba dar som diskare for ett litet tag. Kan jag inte det, sa far jag nog ner till Bundaberg om en vecka eller nagot, for da ar Nina och Sophia dar, sa da kan vi leta jobb ihop.
Innisfail ville bara ha killar ocksa, for de hade inga packjobb, bara plockning.. Och jag tror inte att jag orkar bara 30 kilo tunga bananklasar pa ryggen, tio timmar om dagen, sju dagar i veckan.. Tacka vet jag poolen och pubarna. Snart borjar val dock allvaret.



GRATTIS OLLE PA SJUTTONARSDAGEN!
Jagh kopte en jattegod tarta (jag lovar) men den at jag upp sjalv.


Puss och hej

Heja mig

Igar var som sagt innan varan sista kvall ihop med Nina och Sophia (men bara for ett litet tag) sa Aaron lagade mat at oss. Det var himla gott, och eftersom Sophia ar vegetarian sa blev det wok med massa gronsaker och nagon kokossas..





Jag har ingen sjalvkontroll sa jag at sjalvklart tills jag dog. Nastan iallafall, holl pa att krakas sa jag fick lagga mig pa golvet och vila i en halvtimme. Och nej, jag har inte kissat pa mig, det ar mina nya Aladdinbyxor.. Grenen pa dem hanger ungefar tjugo centimeter over marken.. Jag alskar dem!



Kokossas :)



Australiens basta vin.. Har vi detta i Sverige?? Mc Williams fruitwood...



...for om vi inte har det sa blir jag sur.. Och da tanker jag flytta till vinets land.. Vad kan det vara?



Sophia skriver en halsning i min dagbok..



Sen hittatde vi ett jobb pa anslagstavlan, sa vi ska ringa dit ikvall och se om det fortfarande finns kvar.






Imorse klockan halv sex sa vaknade jag av utav brandlarmet tjot, sa vi var tvugna att evakuera byggnaden.. Kul. Jag sov som bast.. Som tur ar sa har mamma lart mig att man alltid ska vara forberedd, sa jag sover alltid i byxor och linne och har alla nodvandiga saker nedpackade i min lilla vaska som jag har bredvid kudden.. Sa det vara bara att slanga av sig lakanet, ta vaskan och springa ut..
Det var nog forresten ingen brand, for vi fick sta darute i tio minuter ungefar, sen kom brandbilarna och sprang in (Camilla kommer sakert kommentera det dar, sa jag kan ju tillagga att det sjalvklart var personerna i bilarna som sprang in) och kollade laget, och sen fick vi ga tillbaka och sova..
Vem sa att det inte hander saker har??
Morgontrotta Sophia och Nina.



Sen klockan atta var det dags att ga upp igen, for da skulle jag folja damerna till bussen.



"Hejda, jag kommer sakna er!"






Nar jag kom tillbaka till YHA sa passade jag pa att tvatta en svang, och nar den var fardig sa var sjalvklart alla torktumlare upptagna.. Men jag ar sa himla husmoderlig, sa jag tog all min tvatt och hangde upp den pa tvattlinorna pa bakgarden.
Efter ungefar tio minuter sa oppnade sig himlen, sa jag fick springa ner igen, ta in alltihop och ta med det tillbaka till mitt rum.
Alla ni som skrattade at min tvattlina.. HA! Den kom banne mig till anvandning! Hangde upp allting i min sang . Jag ar sa himla finurlig sa jag blir nastan stolt..






 Jag var dock inte sa finurlig nar jag packade min vaska hit, for jag tog inte med mig en endaste t-shirt, vilket ar ett maste, for branner man axlarna har sa ar man sa gott som dod.. Som tur var, igar, sa fick jag tre stycken utav Sophia som hon inte behovde, en morkbla kofta samt en sjal sa att jag inte skulle frysa (vilket inte ar nagon risk har uppe).. Nu ar jag iallafall forberedd for allt!!

Nu ska jag ata mackor som Aaron har tagit med till mig fran jobbet, samt ringa och kolla jobbet..

Saknar er alla! ♥

forresten...

...sa vet jag inte om jag kommer hem.. Det ar sa har va, att jag tror jag foljer med en 27 arig fransk skulptor tillbaka till hans hem i Paris.. Sa, next time, see u in Europe...

De aker idag dock, till en stad som ligger lite over Innisfail, men jag fick telefonnumret igar sa jag ska mota dem senare igen..
Lucky (fuckin) me!

din mamma!

Har har ni da drinkspelets variant pa svenska, danska och japanska. Lyssna noga for ni lar inte se sa mycket.





Igar efter att Nina och Sophia kommit hem fran Cape Tribulation (som de hade varit i under dagen) blev vi sugna pa vin, sa vi gick och kopte fyra flaskor.. Vinet har ar fruktansvart billigt by the way, en flaska kostar runt tjugo kronor.
Iallafall, vi hamnade pa nedervaningen med nagra killar fran Tyskland och Japan samt Aaron.



Aaron och Sophia



Jarnganget









Helt plotsligt bestamde sig Sophia for att hon skulle bryta reglerna och hoppa over grindarna in till poolen och bada en svang.



Tyska pojkar



Planering


Innan Sophia bestamde sig for att bada sa dansade hon lite samt visade lite kanslor..




Nina och Sophia drar ivag till Mission beach imorn, men jag stannar har ett tag till.. De ville se lite mer saker innan de borjar jobba, medans jag maste borja jobba ganska snart. Kommer nog mota dem i Bundaberg dar vi letar jobb ihop, innan dess far jag till Innisfail.
Jag borjar undra lite vad jag har gett mig in pa, for jag kom hit med ett visum, en ryggsack och lite pengar pa fickan. Alla andra har hur mycket som helst, bade packning och papper och saker som har fixats hit och dit.

Iallafall, ikvall ar varan sista kvall ihop sa Aaron (som ar kock) ska laga mat at oss.


Jag saknar mammas mat fruktansvart mycket.. Har levt pa kakor och sushi i tva veckor nu.
MAMMA KOM HIT OCH LAGA MAT AT MIG!
Jag lovar att jag inte ska klaga, och jag ska ata upp alltihop, aven falukorven som jag inte tycker om.. Snalla snalla snalla.. Kaldolmar vore fint, eller blomkalsgratang eller nagot annat gott.
Eller sa skickar ni ner lite av mormors kalpudding till 20-26 McLeod Street, Cairns pa momangen!

Videor


Har har ni Ashley White aven kallad Mr Pirate. Han joinade oss ungefar halva kvallen, det var tack vare hans gamla skruttiga stereo som vi kunde lyssna pa musik hela natten. Efter ett tag blev han dock for full och fick ga och lagga sig.




Sen larde Dominick oss ett roligt drinkspel vilket gar ut lite fort pa att man ska skicka vidare och den som missar far dricka.. En rorelse+ord skickar till personen bredvid, en rorelse+ord hoppar over en person och en rorelse+ord byter hall. Ar man inte tillrackligt snabb eller gor at fel hall eller sager fel sa far man dricka. Och man far dessutom inte saga samma sak tre ganger.. Sa om tva stycken sager en sak innan mig sa far inte jag saga samma..
Ja, jag hade ocksa svart att forsta forst.. 
Roligaste spelet nagonsin.
Forst blev det orginalet pa engelska. Sen blev det pa tyska, och sista varianten var en blandning av japanska, svenska och danska.. Fruktansvart roligt som sagt.











Jag har en video kvar, den roligaste, men den hinner jag inte lagga upp nu.. Blir senare eller imorn.. Hejsvej

fest i bott

Efter tva dagar och atta liter vitt vin pa tre pers, sa har jag ganska mycket roliga bilder och videor att lagga upp.. Jag har dock inte sa mycket tid, sa ni far bara lite nu..


Jag och Aaron pa Kentucky fried chicken. Fran Australien by the way.



Nina, Sophia och jag pa vag till fest. Tva tyska tjejer som jag ska aka och jobba med..
Mamma om du zoomar in och kollar pa Sophia sa ser du att hon ar en kopia utav Stens Helen.







Jag och Nina inne pa toaletten pa varat hostel.. Valdigt nyktra kan jag tillagga. Inte.



Ask, en kille fran Danmark.



"Okay, and now you're gonna look like a bunch of zombies"



"Noo, that was not good.. Again!"



"And now.. you're the strongest man in the world!"



"Hey! Dominick didn't join you, hit him with a bottle!!"







Ask skriver en halsning i min dagbok.. Sista kvallen vi var med dem innan de drog vidare nedat i landet.



Dominick drar till med en lapdance for Thomas.. Dominick ar fran Australien och Thomas ar fran Danmark.



Och likasa for Sophia..



Hejda, vi kommer sakna er...!



"Okay, now look... Hmm... Playboy!!"



Sista kortet fran kvallen.. Imorse drog alla vidare utom jag, Nina och Sophia som kommer stanna har ett tag till..




Aja, imorn laddar jag upp lite videor fran kvallen, mest fran varat olspel.. Pa danska, svenska, tyska, engelska och japanska..


Kusse (med ett tyskt u)


greetings

Hej alla. Det har inte hant sa himla mycket sen igar, sa jag kan passa pa att lagga upp lite videor och ovarda bilder.


Sten, sax, pase. det var fruktansvart kul den kvallen, aven fast videon ar valdigt kort.. De gjorde sitt basta :)




Efter att Joo Hee hade hoppat pa bussen ner till Sydney sa gick jag och Mika och umgicks och sa hejda for hon skulle med bussen till Darwin vid midnatt. Hangde nere pa Esplanaden och var lite coola.













Sen gick vi till shoppingcentret sa att jag fick kopa mig en planbok (vilket verkligen behovdes). Var trott pa att slapa omkring med allting i fickorna.. Dessutom sa fick jag aven lite ormskinn att lagga i den utav Mika. I Japan betyder det tydligen att det ska hjalpa en att behalla pengar och fora tur med sig..







Har ar mitt nya jatteflashiga kort. Snyggt som aset ar det.






Jag har faktiskt kopt ett smycke som betyder "travel safe" vilket ska ge en mod, och san skit. Whatever, jag tror pa det och har darfor satt fast det pa min vaska..



Ollie bollie ar himla sot han med.


Har har ni lite ganska ovarda videor ifran habitatet.

Fagel som kliade sig i huvudet (Okej jag ar en nord, jag vet) Men for nagra ar det har det narmsta ni kommer komma Australien nagonsin, hiahiahia.
 


En ganska laskig orm som forsokte ata upp Mika.
 


Kangurur!!!!
 

Mer kangurur!!!
 


Och Tina, forlat att jag skrattade at dig nar du ar den visaste av oss. (bugar).
Koalorna luktade apackligt rent ut sagt, for pa deras brost (hanarna) har de en brun doftkortel (och nej, det ar inte rovhalet, Tina) som de gnider emot traden for att markera sitt revir..
Men de var mjuka.. Sa.. Conclusion, de var mjuka och gosiga, men luktade aprov.


Och pappa, du kommer fa servera mig te framfor tv;n anda tills jag ar trettio, samt plocka strumpor och andra klader efter mig.. Sa sluta klaga och forbered dig mentalt.

For att avsluta det har inlagget sa kan jag saga att K-Mick, alias Camilla Kvick har skaffat blogg ocksa.. Kika in den har.

taxfile number

Nu har jag aven ansokt om ett taxfile number.. Sa allt jag skulle ha fixat har i Australien som jag ansag vara hinder for min blyghet ar nu avklarade..

Mobilabbonemanget - fixat
Lata immigrationkontoret greja mitt visum i mitt pass - fixat
Oppna bankkonto - fixat
Ansokt om taxfile number - fixat.

Vet ni. Jag ar vuxen nu.

Nu ska jag har semester i en vecka till, sen blir det jobb.

foto

Har idag sa far ni alla bilder (nastan) som jag har tagit de senaste dagarna... Enjoy.


Mika och Joo hee nar vi vantade pa bussen till port douglas.




Nagra bilder pavag dit..










Varat rum, som vi delade med en annan tjej fran Canada.


Utsidan..


Odlor som var precis overallt pa utsidan.



Vi gick och badade i havet.



Visst passar jag in dar?



Sol och bad och rod nasa. Jag langtar inte hem.



Pa vag till Maya for att fa japansk mat


Yes, japanese food.



Sen var vi pa ett rainforest habitat.. AWESOME!!








For jag har klappat kangurur, tjalalalalala.



Den har fageln joinade oss nar vi at lunch, han pickade pa mina armband och pa mitt ora.. Jag var tvungen att forsvara mig.

"I don't want him to poop on me!"
"Well, if u say that sentence, you will absolutely get some poo on you within 5 minutes.."
"Take him, take him, take him!!!!!"









Vi smog oss pa den bakifran.. Jag och Joo hee.






Jag vagade inte ga narmre, for den fick massa anfall och forsokte bita oss.
















Och jag fick halla i en koala.. Overlycklig.. Queensland ar den enda staten dar man far gora det.. I was lucky.




Iallafall, ikvall lamnar mina vanner mig for Darwin och Sydney sa jag ar ensam igen..

Idag har jag varit pa immigration officet och fixat med ett visa och sa har jag oppnat ett bankkonto.. Sag aldrig mer att jag ar feg eller inte klarar mig sjalv.

Uppdaterar mer imorn.

Hejda!


Forresten

Jag har forresten tvattat for forsta gangen har nu.. Och det var tvunget, av helt andra orsaker an smuts.

Mina shorts hade hangt ute under dagen sa de var pissblota for det hade regnat.. Sa pa kvallen nar jag gick och la mig sa vred jag ur dem och hangde upp dem inne vid min sang for att de skulle hinna torka under natten. Allt frid och frojd, jag gick och la mig och somnade nastan direkt..
Pa morgonen vaknade jag av att nagonting krop pa min kind, sa jag borstade bort det och satte mig upp och strackte pa mig.. Kollade pa mina shorts och dar, overallt pa dem kryllade det av sma kryp.. De vita shortsen var knappt vita langre, de var rod-bruna och rorde pa sig.. Jag flog upp ur sangen (ni vet hur krypradd jag ar, nu kan jag dock stolt saga "var") och borstade av hela mig.. Okej, underdrift, jag flog upp ur sangen och skrek och hoppade och slog pa mig sjalv tills jag tyckte att alla var borta.. (fransmannen skrattade sa de holl pa att do medans jag nastan grinade). Sen kollade jag i sangen, och de var overallt, bra kryllade av dem, pa lakanet, tacket, kudden. Sa himla ackligt.. Ser ut som sma myror fast de ar pyttesma och supersnabba..
Samlade ihop alla mina klader och la dem i en pase, sprang ivag till supermarketen och kopte tvattmedel och slangde ner allt i tvattmaskinen.. Visste dock inte vart man skulle gora av tvattmedlet, sa jag strodde lite har och dar over tvatten och satte pa.. Satt sedan pa spann pa balkongen och hoppades att det inte skulle borja valla skum ut ur tvattrummet, men det gick bra.. Gick och mosade alla i min sang och borstade bort dem darifran.

Nu har jag dock lart mig att sa fort nagonting ar fuktigt sa ar de dar, overallt. Skadedjur for fan. Sa nu har jag dem lite har och var, ibland i mitt ansikte, ibland i min vaska, speciellt nar vi har varit och badat och handduken ar fuktig, de ar i sangen ibland, om man inte har luftat lakanen.. Everywhere, sa jag ar inte sa radd langre, det ar bara att borsta bort de sma liven och se glad ut.



Nu ska jag ga till mitt rum och leka sten, sax, pase pa japanska och koreanska.. Jag kan massa bra-att-kunna ord nu och jag har lart ut massa bra-att-kunna ord ocksa, som typ bajs, rov, du ser ut som ett hastansikte osv. Den sista frasen har de dock lite svart for.. An.


Kampai and kisses!

Hoho

Till att borja med.. Jag ska nog flytta med en fransk, helt underbart snygg kille till Frankrike, dar jag ska ata brod och vatten medans han malar for fullt for att forsorja oss.

Till att andra med, idag har jag gjort varldens (nastan) coolaste grej.. Forsokte lagga in bilder har, men det funkade inte, sa ni far gott vanta tills imorn, for da kommer det massor!! Tills dess, inte ett ord.

Vi, jag, Joo-hee och Mika bestamde oss iallafall for att ta en minitripp upp till en stad som heter Port Douglas, ungefar 90 minuter norr om Cairns.. Fruktansvart fint har med, men det far ni ocksa bilder pa..
Igar var vi och badade i havet for forsta gangen, och jag trivdes som manniskan i vattnet, simmade omkring och plaskade i over en timme. 
Efter det gick vi och motte upp Mikas japanska kompis som bor och jobbar har, sa vi gick hem till henne, for hon hade lagat japansk mat at oss. Var dar hela kvallen och umgicks med hennes rumkompisar, tva fransman igen, dock inte den jag ar foralskad i, och tva koreaner (sager man sa?). Vi at japansk mat och drack ol hela kvallen, sen gick vi tillbaka till hostelet igen..

Jag kan inte bestamma mig for om jag ska skydiva (forsvenskat!) och snorkla i stora barriarrevet denna veckan eller langre fram.. Vad ar era i-landsproblem?



Tills imorn, prenez-moi avec vous


Lots of love




Och alla ni som lamnar kommentarer och skriver i gastboken, jag uppskattar det JATTEMYCKET.

G'day mate

Japp dar kom det, det valdigt efterlangtande G'day mate. Horde det idag for forsta gangen av en poolvakt.
Idag har jag traffat och hangt med tva tjejer, en fran Korea och en fran Japan. Antligen nagon att tala med, underbart.
Jag har lyckats slanga upp lite bilder pa datorn som ni far har idag :)


Mina tva flygplanskompisar, PjotrTsarBlablabla och DomenicaFranceska eller nagot, strunt samma, de var fran Ryssland iallafall. Kunde knappt engelska men talade som fan anda. Och de var faktiskt inte sa sura som de ser ut att vara pa bilden..




Mitt rum pa mitt forsta hostel, tagit uppifran min vaningssang :) Den roda dorren ar dorren ut, och mitt emot den sa ar varan toalett.




Liten bit av hamnen ute pa Esplanaden, inte sa bra vader den dagen.




Ser ni kullarna? Hela Cairns ar omringat av dem. Hur fint som helst. Kortet ar ocksa tagit ute i hamnen.




Min pool pa mitt nya hostel.. Ganska lyxigt, dock har jag inte badat dar, har fullt upp med att sitta pa balkongen och kolla pa fransman.




Trappan upp till bland annat mitt rum.




Min balkong dar jag spenderar mina kvallar (och mornar) just nu. Varsagod, ni far med min tumme.




Har var vi och badade idag. The Lagoon pa Esplanaden. Det ar en stor pool, fast med sandstrand. Haha.



Sen nar vi gick darifran sa klappade vi en krokodil.. Vardagsmat har :) And yep, det ar min snygga hand som ar med pa bild.



I de har traden hanger det hundratals med fladdermoss, precis overallt.. Och det later som hundratals apor. Ovasen i bott.




Har ser ni dem i narbild, de ackliga bruna sakerna som hanger dar...




Ser ni, de hanger overallt som sma bollar.



Jaja, nog om dessa nu :)




Iallafall, dessa kort ar helt frascha, togs nar vi var ute idag..
Gick igenom en marknad, och det finns verkligen sa himla mycket fina saker, kande att jag ville kopa massor och skicka hem, men jag har ju ett tag pa mig att gora sant..

Jag har en natt kvar pa detta hostel, men jag vet inte om jag ska stanna har mer an sa, eller om jag ska byta.. Jag har ju vanner nu :)

Till veckan maste jag ga till nagot immigrationgrej for att fa en visalapp i mitt pass, sen maste jag oppna ett bankkonto, vilket inte ska vara nagot problem.. Jag har fatt massa tips av de andra tjejerna nu..

Det ar aven atta timmars skillnad ni som undrar, sa nar ni gar och lagger er, sa gar jag upp dan darpa ungefar :)

har inte sa mycket pangar pa min mobil, sa jag kanske inte svarar pa sms, men jag ska fylla pa till veckan tror jag.. Gar fortfarande att ringa.


Ha det bra sa lange, I will.



Noelle



Forresten, hur sager man "ta med mig hem" pa franska??






Hej och halla.

Forsokte uppdatera igar, men datorn jag anvande ville inte logga in mig.
Iallafall, vad har hant sen sist?
Har ar klockan fem i fem pa eftermiddagen nu.

Ifran flygplatsen sa delade jag en taxi in till stan med en annan tjej, tyvarr skulle vi inte till samma stalle. satte mig mitt inne i stan pa en bank och laste i vantat pa att mitt hostel skulle oppna. Efter typ tva timmar gick jag dit (taxichaufforen hade forklarat vart det lag, sa jag hittade direkt) och checkade in och allt sant. Slapade upp mitt monster till ryggsack till mitt rum som jag delade med fyra andra, tre engelskvinnor och en tysk kille. Talade dock bara med den ena engelska tjejen, de andra sag jag sallan till och den tyska killen fattade ju noll av vad man sa forutom ordet Schweden.

Sov nastan hela tiden de tva forsta dagarna sa nar jag vaknade den tredje dagen utan att vare sig ha atit eller druckit sa trodde jag ( och kande) att jag var nara doden.. Sju pa morgonen slapade jag mig sjalv in pa toaletten och pimplade kloakvatten ur handfaten (kandes det som) och tog en dusch for att forsoka piggna till, sen begav jag mig ut pa stan och letade efter ett shoppingcenter for att hitta nagonting att ata och dricka. Irrade runt i sakert en timme och madde bara samre och samre tills jag tillslut hittade det dar shoppingcentret. Sjalvklart, bara for att jag for en gangs skull var uppe tidigt, sa hade det inte oppnat an. Ville bara grata och lagga mig ner och do. Emellan alla tarar sag jag dock pa andra sidan gatan en drickautomat som jag nastan sprang till. Kopte en coca cola som jag klunkade i mig direkt, och kopte sen en till som jag gick och surplade pa tills centret oppnade. Det raddade mig verkligen..
Dar inne spenderade jag nagra timmar med att kopa pa mig frukt, vatten, solkram och lite smatt och gott. Letade desperat efter adapters ocksa (som gor att jag kan ladda min telefon i deras uttag) tills en butiksbitrade sa till mig att de enda som hade utlandska adapters var bag shops only. Ja, det borde jag ju ha fattat, att vaskaffarer ar de enda som har sant. Suck. Gick en svang ut till esplanaden och kollade in hamnen och sant innan jag gick tillbaka till mitt hostel och la mig och sov. Och ja, det ar sa himla varmt har, sa man sover valdigt, valdigt mycket, aven pa dagarna.

Kan ju tala om ocksa att allt har inte varit guld och grona skogar. Redan forsta dagen har stotte jag pa en sa kallad motgang som gjorde att jag bara ville hem och lagga mig pa mitt rum och krama mina knan.
Hade lovat alla att jag skulle ringa direkt nar jag kom fram till Sydney for att tala om att jag var allright. Tyvarr forstod jag mig inte pa hur man ringde collect call pa telefonautomaterna har, sa jag planerade att kopa ett sim-kort till mobilen sa fort jag kom fram till Cairns.
Gav mig ut pa jakt efter det ocksa forsta dagen har nar jag hade fixat in mig pa mitt hostel. Hittade ett som var ganska billigt ( och konstigt, nar man laddar det for 30 dollar, sa far man 110 dollar i bonus.. alltsa nar man laddar det for 30 sa far man totalt 140 att ringa for. superbra!) men man var tydligen tvungen att ringa ett nummer och tala med en manniska (hor och hapna) och registrera kortet innan man kunde anvanda det.. Jag som kande ett starkt behov av att ringa min mamma och pappa svalde min radsla och ringde det dar numret. Var tvungen att uppge namn, address, fodelsedatum, blablabla, simkort-kod och sant, och den killen som jag talade med tjatade pa som fan, och tillslut dog mitt batteri. Jag som inte kopt nagon adapter an kunde inte ladda den, och var tvungen att vanta en dag till innan jag kunde ringa. Satt pa en bank och borjade grina och kande mig himla ensam och bortglomd och langt hemifran. Gick tillslut tillbaka till mitt hostel och la mig i sangen.. Grinade lite till for jag saknade mamma och pappa och ville aka hem igen och sen somnade jag.

Nar jag vaknade nasta morgon sa sag jag att den ena tjejen i mitt rum hade en adapter (och jag var ensam dar inne) sa jag hoppade fort ner och laddade telefonen i hennes tills batteriet var halvfullt da jag ringde igen och skulle registrera kortet. Fick tala med en tjej da, och nar jag skulle uppge min adress forklarade jag att jag var fran Sverige men hon sa att jag skulle ge min adress anda, sa nar jag hade gjort det sa sa hon till mig att postnumret inte stamde for i Australien hade man bara fyra siffror i postnumret. Jag forklarade igen att jag inte hade nagon australiensisk adress for jag var ifran Sverige, men det hjalptes inte, jag var anda tvungen att ge henne en adress. Da fick jag den wisaste iden ever och gav henne hostlets adress och det nojde hon sig med.. Finally sa kunde jag ringa pappa (vagade inte ringa mamma, eller nagon annan heller for den delen, for klockan var tre pa natten i Sverige) och nar han svarade blev jag sa dar snyftig igen.. Efter att vi hade talat sa kandes det dock mycket battre, och jag kande till och med att jag kanske skulle kunna stanna har iallafall.





Mitt nya nummer ar iallafall 0434517121 sa ni far garna ringa och tala om hur mycket ni saknar mig och allt sant.
Glom inte att sla landskoden forst som ar +61.. Alltsa, tror jag, sa ar mitt nummer +61434517121. Prova er fram.





Nu ar jag iallafall pa ett nytt hostel som ar valdigt fint, en pool i mitten, sen ar alla rum runt den i tva vaningar.. delar ett rum med elva (!) andra nu, har dock inte sett till en enda.
Vadret har ar helt suverant, jattevarmt varje dag, det blaser dock lite hela tiden sa det flaktar helt underbart. Ar morkt vid halv atta pa kvallen, kanske det enda negativa.
Ar kvar pa detta hostel i tre dagar till, sa jag kommer definitivt uppdatera en gang till.

For en timme sen var jag ivag och kopte en cheeseburgare pa McDonalds, det enda varma jag atit sedan planet, men don't worry, for det gar ingen nod pa mig an..

Mina narmsta planer ar att vara har i en vecka eller nat till kanske, oppna ett bankkonto och sen ta mig ner till en pyttestad som heter Innisfail, dar man kan plocka bananer och tjana pengar..

Jaja, saknar er alla, SPECIELLT MAMMA OCH PAPPA. ♥



RSS 2.0